onsdag 29 februari 2012

Det kanske inte var så bra iallafall...

Obs! Långt inlägg!

En del av er har säkert undrat varför vi inte har lagt upp några bilder som visar hur vi bor. En anledning till det är att vi (jag) inte riktigt kunnat känna att det vi har nu är något permanent, utan att vi säkert kommer att flytta inom kort. Och nu har vi tagit beslutet att faktiskt flytta. Här kommer förklaringen.

Vi hittade den här lägenheten ganska snabbt, och trots en hög hyra, så valde vi att flytta hit. Ett väldigt snabbt fattat beslut, delvis pådrivet av att vi inte hade något ställe att bo på. Lägenheten ligger ett kvarter från mitt jobb, och alldeles vid vattnet, i ett hus med concierge ("portvakt"), garage under huset och diverse bekvämligheter som kemtvättsservice och gym i byggnaden. Dessutom är lägenheten hur fin som helst, med mycket hög standard. Stora fönster, fräscha väggar och golv, granitbänkskivor, dubbel kyl och frys (med ismaskin), inbyggd micro, samt tvättmaskin, torktumlare och marmor i badrummet. Hur bra som helst. Enda nackdelen vi kan komma på är att den inte ligger längs en tunnelbanelinje, vilket inte är helt optimalt på helgkvällar (andra tider går det färja in till stan, alt. gratisbuss från mitt jobb).

Men...givetvis finns det ett men, annars hade vi ju inte velat flytta. Första natten var ju helt fruktansvärd, som vi redan skrivit om här i bloggen. Det är dock åtgärdat nu. Det återstår dock tre störmoment, som vi påtalat. Det ena är gymmet som ligger precis bredvid vår lägenhet. Ett gym ger upphov till en hel del ljud, framför allt om stora hantlar är inblandade, eller om någon bestämmer sig för att köra någon form av aerobicspass i rummet som gränsar till vår lägenhet. Med öppettider mellan 06.00 och 23.00, så kan ni ju tänka er hur kul det är att vakna i princip varje vardagsmorgon av att någon slänger hantlar i golvet. Nästa sak är en dörr rakt under vår lägenhet. Den är av typen skittung-metalldörr-som-lätt-klipper-av-fingrar-om-sådana-är-i-vägen. Den smäller alltså igen. Rejält. Och just den här dörren används väldigt frekvent av alla de hundägare som bor här och som rastar sina hundar typ dygnet runt. Så dunsar det inte från gymmet, så är det en dörr som smäller igen. Och om ingenting av det låter, så kan man alltid lyssna på det högfrekventa tjutet som sägs komma från vatten(?)-ledningarna i väggen. Det låter alltså hela tiden. På dagarna kan det vara ok, vi lyssnar mycket på musik för att slippa höra, men att försöka sova är en omöjlighet. Öronproppar är standard, men isolerar inte för smällar från gym och dörr.

Vi har givetvis talat med ledningen om det här, och att vi inte kan tolerera detta. Dörren har de försökt åtgärda genom att sätta någon form av list längs karmen och spänna någon fjäder. Detta har inte hjälpt. På gymmet har de tagit bort de tyngsta hantlarna. Det hjälper dock inte mot aerobicsutövande människor. Och tjutet från ledningarna kan de inte åtgärda, men alla fixarkillar som kommer hit kan höra det, så det är inget som vi inbillar oss. Vi har hört efter om de har något annat ledigt i huset, men det har de inte just nu. Dessutom säger de att de aldrig fått några klagomål om detta förut, vi är de första som klagat, vilket jag varit lite skeptisk till. Mycket riktigt, om man kollar runt lite på nätet, så hittar man bevis på att andra har varit i samma situation som oss, och därför flyttat.

Kruxet nu är att vi har skrivit på ett kontrakt för 13 månader och dessutom betalat en deposit som motsvarar en månadshyra. Häromdagen sa jag till han som är manager (nåja, han har väl två personer under sig, men här i USA kan de flesta kalla sig managers) att vi vill flytta, vi kan inte ha det så här. Vi måste få sova utan att bli väckta fem över sex på morgonen för att någon vill träna. Just nu väntar vi på besked om hur vi ska göra med kontraktet. Vi har börjat kolla efter något annat, och vet lite bättre nu än när vi först kom hit vilka områden som är intressanta för oss att bo i.

Eftersom vi vet att vi inte kommer att bli långvariga här, så är det svårt att slappna av när vi är hemma, det är ju liksom inte ett hem just nu, bara ett förvaringsställe till dess att vi flyttar härifrån. Den lägenhet vi hittade och jag var så lyrisk över, med sjöutsikt, gym i huset och en standard som motsvarar den svenska var alltså lite för bra för att vara sann. Förhoppningsvis blir denna historien kort, vi hittar något annat snabbt och kan flytta relativt fort efter det, och sedan få till ett hem som vi kan trivas i. Som tur är har Per fortfarande inte kommit igång med sitt jobb ännu, utan gör det mesta hemifrån, vilket gör att han har tid att leta på nätet och även åka och titta på lägenheter. Hade vi båda jobbat åtta timmar om dagen hade detta definitivt blivit en lång och jobbig process. Nu räcker det förhoppningsvis med jobbig.

Så...där har ni en lång statusuppdatering. Givetvis förväntar man sig vissa trubbel på vägen när man flyttar till ett annat land med allt vad det innebär, men man hade ju hoppats på att just boendet skulle lösas lite bättre än så här.

Detta inlägg kan säkert få er att tro att allt är bara skit, men så är det inte! Boston är jättebra! Vi är jättenöjda med våra nya jobb, och dessutom har vi ju hittat fina vänner i J & K, hos vilka vi (jag) bodde i nästan två veckor innan vi fick lägenheten.

Förhoppningsvis kan vi snart meddela er vår nya adress, men fram till dess (och även därefter, så klart) får ni som läser gärna ge er till känna genom att kommentera. Vi ser att vi har trafik till vår sida, så vi vet ju att folk läser, men vi är ju så nyfikna på vilka! Vi vill gärna ha rapporter hemifrån, och dessutom blir vi väldigt glada av kommentarer!

Kram på er!

/Piiha

7 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att det löser sig snart... Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej igen, Måste fråga: Jag lyssnar på Jansson och Wester i radio P4. De hävdar att det finns en kombinerad kattmat och brudklänningsbutik i Strömsnäs! Stämmer det? Ovanlig kombo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ehh...kombinationen kattmat och brudklänningar har jag inte hört, men Ingrid som säljer brudklänningar (som är känd vida omkring, tydligen) kanske har utökat sortimentet!

      Radera
  3. Där ser man... Köp en villa vet ja !!!

    SvaraRadera
  4. Tråkigt att det inte blev som ni tänkt er, men vi får hoppas att det löser sig. Det är så typiskt att det alltid ska vara något som strular.
    Har ni förresten Skype så att man kan ringa och prata med er. Vi har lite resplaner :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, jag har skype. :) Piiha med fyra i:n. (piiiiha) Enklast är att boka in en skypedate tror jag.

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!