måndag 16 januari 2012

Nu har det hänt grejer! Sedan några dagar tillbaka härbärgerar vi och allt vårt bagage hemma hos Johan och Klara, som har en stor lägenhet i västra Boston. I torsdags var vi på en visningsrunda och tittade på flera lägenheter, både i East Cambridge, Waterfront och i Navy Yard i Charlestown. I Navy Yard hittade vi en jättefin lägenhet som var helt perfekt, bortsett från att den är mindre än vad vi egentligen önskat. Men efter att ha sett flera andra lägenheter så konstaterade vi att den hade för många plus för att vi inte skulle slå till.

För att lägenheten skulle tas bort från marknaden var vi tvungna att dels lämna in en ansökan, dels betala en deposition. Detta skulle vi göra i torsdags. Men trots flera kreditkort, bl.a. ett med obegränsad kredit, var det inte helt enkelt att skaffa en check på den angivna summan. Vi kunde faktiskt inte ordna en check överhuvudtaget. Utan adress och amerikanskt bankkonto kommer man inte så långt i landet där cash is king. Så...ingen check, ingen lägenhet, ingen adress. Moment 22. Dessutom stod regnet som spön i backen, så det var inte precis en så lämplig dag att springa runt mellan olika bankkontor. Men efter många frustrerade timmar och diverse kreativa lösningar som förslag så löste det sig. Detta var dock bara det första steget i jakten på bostad; vår ansökan skulle bli godkänd också, ett besked som skulle dröja till onsdag.

I fredags blev det dock anledning till att fira! Vi blev godkända! Vi fick lägenheten! Hurra! 67 kvadratmeter i Navy Yard, sjöutsikt och bara en minut från Piihas jobb. Inflyttning är den 25 januari, så när som helst efter det (så snart vi skaffat lite möbler) kan ni komma och hälsa på!

En annan god nyhet är att Sture har överlevt flytten! Det finns alltså hopp för surdegsbak även på denna sidan Atlanten.

8 kommentarer:

  1. Fasen va nice. Vi ser fram emot bilder på erat nya Mansion!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer. Måste bara flytta in först. Och skaffa möbler. Och packa upp. Men sen!

      Radera
  2. By the way, Lill-Sture har överlevt med så det blir bak här med till helgen.

    SvaraRadera
  3. Grattis! 67 kvadrat är inte så illa, ni har väl bott på mindra yta än så tidigare :) Kollade lite på Google maps - och okej man kanske inte får så jättebra uppfattning från en karta - men det verkar vara ett riktigt bra läge, med havsutsikt och allt! Nu kan vi nog tänka oss att komma och hälsa på iallafall :) Tänk att ni på mindre än en vecka lyckats fixa både ny lägenhet och nya vänner! Men som sagt, allting löser ju sig. Nu är det väl "bara" Per som ska lyckas skaffa ett Visum också... Kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lagom storlek för två. Lite mindre lagom när man är flera, men inte så att man inte klarar det. Läget är jättesuperbra! Precis vid vattnet. Och för de som inte vill gå in till stan längs harbor walk, så går det gratisbussar. Är det tillräckligt för att ni ska komma? Och gym och sällskapsrum med stor platt-tv och biljardbord i huset kanske kan locka?

      Ibland händer mycket på en gång, och jag kan inte mer än hålla med i det du skriver. För en vecka sedan var allting väldigt osäkert, men nu har jag till och med ett bankkonto, ett patientkort och snart en lägenhet. Pers visum är han och fixar i detta nu, så det är bara att hoppas att det går lika smärtfritt som när vi var på ambassaden förra gången.

      Radera
  4. GÖTT!!! Vad kul! När påbörjar du själva arbetet? Vad ska Per göra? Hemmaman?! Baka surdegar?! kRAM fam linell

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag började egentligen igår, den 17/1, men dagen bestod mest i att flytta blanketter mellan olika kontor och få info om sjukförsäkring. Vet inte när jag kan börja jobba på riktigt, för jag måste genomgå en hälsoundersökning först, och det är inte förrän på fredag.

      Per har haft sånt flyt att han har fått en transfer inom CSC och kommer således att vara anställd här i USA. Inget surdegsbak för honom alltså, det är min gebit! :) Just nu är han dock tillbaka i Svealandet för ett besök på ambassaden i Stockholm för att få sitt jobbvisum istället för medföljandevisumet han har nu. Tror han ska börja jobba i början av februari, ju snarare desto bättre, för en lön skulle sitta fint nu.

      PÖSS!

      Radera
    2. Vad kul! Låter ju perfekt! Kul att följa er. Hoppas din födelsedag blir fin även utan din andra hälft! Kraaaaam

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!