söndag 26 februari 2012

Turistande i närområdet


Nu när vi har bott in oss ett tag är det dags att börja undersöka närområdet. Förra helgen var en helg med fri lek, och då passade vi på att turista. Vi började på lördagen med att bestiga de 294 trappstegen upp i Bunker Hill Monument som ligger ett stenkast iväg, mitt i Charlestown. Ungefär så här högt var det.

Här i Navy Yard där vi bor, finns också ett gammalt skepp; ett populärt turistmål eftersom den är ett delmål på Freedom trail, en vandringstur förbi historiska platser i Boston. 215 år gammal och flyter fortfarande! Kanonerna kanske inte har så mycket att hämta mot dagens missiler, men vi var förbi på Presidents' day och kan intyga att de dundrar på rejält fortfarande.




















Och här ligger förresten Bunker Hill Monument i förhållande till hamnen. Båten har simmat ur bild, den ligger precis till höger.









På måndagen (som var helgdag) turistade vi vidare, men då i Downtown Boston. Vi åkte upp i Custom House Tower, som bjöd på finfin utsikt från sitt Observation deck på 26:e våningen. Pilen visar var vi bor, om ni skulle ha vägarna förbi. Åt andra hållet hittade vi en trädgård, högst uppe på ett tak. Det är väl så man får göra i stan när man inte har plats för trädgård på marknivå.



Custom House tjänstgör numera som hotell. På 24:e våningen, just bakom tornklockans urverk hittade vi en loungeavdelning med tillhörande "bibliotek". Och vad hittade vi där, om inte svensk kvalitetslitteratur?! 

3 kommentarer:

  1. Det som är bortanför pilen där ni bor,är det OXÅ hus!!????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är nog bara kulisser. Det är ödemark egentligen. :)

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!