torsdag 2 februari 2012

Påsar!

Dagens likes och dislikes handlar om påsar, vilket kan vara ett riktigt intressant ämne, eller hur?

När man handlar matvaror här, så packar man ju inte påsarna själv, det gör kassören (och en till person som har som enda arbetsuppgift att packa ner maten i påsar). Och som de packar sedan...ojojoj! Handla tio varor och du kommer från affären med tre påsar. Minst. Och eftersom påsarna är av så dålig kvalitet, så packar de givetvis i dubbla påsar(det verkar billigare än att fixa ordentligare påsar), vilket innebär att minsta komplementhandling (till ordinarie veckohandlingen) man gör, så konsumeras ca 6 plastpåsar. Som den miljömänniska man ändå försöker vara, så gillas detta givetvis inte. Måste dock tillägga att man får rabatt om man har med sig egna påsar till affären! Visserligen bara 5 cent per påse, men ändå. Då helt plötsligt är de miljömedvetna.

Så dagens dislike är plastpåsarna i mataffären. Och förresten...vi skulle köpa soppåsar, och de visade sig vara av samma skräpiga kvalitet de också...finns det några bra plastpåsar här?

Dagens like är de vanliga plastpåsarna (alltså motsvarande tvåliterspåsar osv, som man förvarar mat i). De är jättebra, eftersom standard verkar vara att de har en sådan där smart stängningsmekanism (zip?) så att man inte behöver använda klämmor eller knut för att försluta dem. Vissa sorters bröd och påläggsskinka är förpackade i sådana påsar. Himla fiffigt, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!