söndag 12 februari 2012

Storstadstrafik

Och så var det ju det där med trafiken och att köra bil...vi har ju inte köpt någon bil ännu, eftersom vi fortfarande är ägare till bil hemma i Sverige (någon som vill köpa en prima Volvo S60? Special price, only for you!), så vi har en hyrbil istället. Mycket praktiskt, bortsett från att även hyrbilar kan få punka då...Vår Nissan Altima har vi lämnat tillbaka och numera kör vi en Ford Focus 2012, för de som är intresserade (alltså inte jag). Dessutom är vi (Piiha) så förbaskat snåla att vi inte vill betala för en extra förare ($10 per dag, så pengarna tickar iväg snabbt), så Per är chaufför hela tiden. Till sin hjälp har han inte mindre än två gps:er (en vanlig och så iphonen). Dessutom har han två farthållare, en automatisk och en manuell. Den ena går inte att stänga av, men den kan även varna för andra faror, såsom stoppskyltar och annan trafik. Dessutom är den lite mera tjatig än den andra, och kan till och med bli lite aggressiv ibland, om instruktionerna inte följs.

Det där med gps, förresten, det kan ju vara lite kul. Vi har ju vår gps med oss från Sverige, inställd på Ingrid, eller Svea, eller vad nu tanten kan heta. Det visade sig att hon inte var så bra på engelska, så när vi skulle navigera oss runt så kunde vi inte fatta vad hon sa. Inte hon heller, tydligen, eftersom hon istället började bokstavera vart vi skulle ("kör S-O-U-T-H"). Efter att tag kom vi på att man kan byta tant, så då bytte vi till en engelsktalande istället, från Storbritannien. Hon är inte heller så bra på engelska, men nu fattar vi iallafall när vi ska svänga (nåja, godtyckligt åtminstone).

Hursomhelst...

En dag var vi ute och körde. Kaffe är ju gott, så Starbucks knappades in på gps:en. Den tog oss hit...



Och hur 17 ska man köra här? Sväng vänster - vilket vänster? Och om man kommer hemifrån och ska till Starbucks, så ingår det dessutom en U-sväng, så korsningen kan ju inte vara helt genomtänkt. Alla anslutningsvägar (och vägar mitt i korsningen) har individuella trafikljus. Dessutom har det, alla gånger vi kört förbi här, varit bilar precis överallt. Vem ritade den här korsningen egentligen, en prao-elev? Nej, gör om, gör rätt, vägplanerarna i USA...

2 kommentarer:

  1. Men det är ju bara att fråga Siri om vägen i iPhonen. Hehe. Frugan har en sån nu också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Siri, ja...jag försökte prata med henne en gång, men hon fattade inte. Hon kanske inte förstår småländska, vad vet jag?

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!