söndag 28 oktober 2012

En lördag

Vaknar och äter en halv frukost innan det är dags att ta cykeln och dra iväg till Cambridge för ett Bodycombat-pass. Ett svettigt pass med mycket energi och ännu bättre blev det när det spelades några gamla låtar som kördes i Linköping. Får lite Linköpings-längtan men sträcker på ryggen vid komplimangen "Du är så stark!".  

Cykel tillbaka, men kör i bara shorts och tunn tröja. Lite kyligt, men det är ju iallafall snart november, så det är ok. Strålande sol och idel gula blad på de träd som har några kvar. Närmar mig "mitt kvarter" och förundras över att det fortfarande är turister vid USS Constitution. Inte lika många som i somras, men likväl. 

Blir irriterad i garaget för att någon tagit min cykelplats där cykeln alltid står parkerad. Måste möblera om bland cyklarna och blir riktigt smutsig. Mycket avgaser och svarta partiklar blir det nere i garaget. Lägger sig som ett smutslager på allt som förvaras där.

Möter Per i hissen, nysprungen. Stackars hissåkarkompisarna som får dela hiss med två svettiga människor. In i lägenheten och sätter igång med degen som stått sedan gårdagen. Vet inte när den ska hinna gräddas, för att sitta hemma ingår inte i dagens planer. Det löser sig. 




En dusch och sedan riktig frukost. Klurar på en variant av sudoku, någon gång lyckas jag nog, men det var inte helt trivialt. Lyssnar på digilistan och dansar knäppdans till Gangnam-style och sjunger högt till Stiftelsen (favoriten just nu). Diggar Petra Marklunds senaste. 


Är glad för att även jobbet tagit helg och inte behöver besökas på två dagar. Funderar på måndagens måsten istället. Analysera resultaten från senaste analysen med kristallviolett. 
Fina färger men måååånga prover att läsa av. 
Bussen till tunnelbanan och tunnelbana till stan. In på stora fina varuhuset och tar en sväng bland väskorna. Fastnar inte för någon. Retur på de båda som varit hemma för påseende. 
Soso, här är väskorna. Snygga, men stora. Vänster lite för o-casual för min vardagsstil, och höger är
supersnygg men har för korta handtag, så den kan inte bäras uppe vid axeln. Den går också bort. 
Vidare till finbutiken på fortsatt väskjakt. Trängs bland människor och Louis Vuitton-väskor på Newbury street och plötsligt känns håret lite extra slitet, tröjan lite extra nopprig och skorna lite extra sunkiga. Framme vid butiken. En väska kvar i hela USA, men den skickas efter från Savannah, Georgia. Levereras till butiken under kommande vecka. Vad gör de inte för potentiella kunder.
Nya kandidaten.
Dags för en sen lunch. Tidsfördrivssurfandet i telefonen under väntetiden i butiken har resulterat i en träff på ett ställe en bit iväg. Favoriträtten just nu finns på menyn, så valet blir lätt. Knatar iväg och äter goda Eggs Benedict till lunch medan Han den där blir lite wild & crazy beställer in ostron till förrätt. 

Går vidare till Copley Square där det är bokfestival. Trängs bland människor och vill mest gå vidare.  Ser en Peter Stormare-lookalike. Böcker smakar mer och spontanbeslut tar oss till tunnelbanan för vidare färd mot Cambridge och de bra bokaffärerna, med löfte om bokinköp och en kopp kaffe. Möts av Super Mario och hans gäng. Många konstiga figurer på stan så här i Halloween-tider. 
Super Mario-figurer med ballonger. Några har redan hunnit simma ur bild. 
Hittar senaste bästsäljartrilogin på begagnat-avdelningen. De får åka med hem tillsammans med en bok i helt fel genre, men som blivit omtalad av en av våra senaste besökare som en favorit. Måste ju försöka vidga litteraturvyerna lite. Hittar inte det som egentligen eftersöks, och går vidare till Stora bokaffären som har allt. Bok hittas, och klockan tickar på. Det där kaffet får offras till förmån för tunnelbanan tillbaka till en av de sista bussarna till Navy Yard. 

Fixar med degen som stått sedan förmiddagen. Ner med den i en form och låt jäsa lite till. Någon timma hit eller dit är inte så noga. Snabb middag på färdiglagat från frysen tillsammans med Godaste hummusen som någonsin tillagats i det Jannok-Jerevallska köket (fullträff, men fråga inte om receptet, för något sådant finns inte!). Drar igång ännu en tvätt. Ständigt denna tvätt. 

Invigning av en viss arena hemma i mellanmjölkens land. Vill titta på internet, men möts av det här. 

Fulhack löser problemet och sedan blir det klump i halsen när vi ser ett välkänt ansikte (Sofia Jannok!) och ståpäls när Tommy Körberg tar sig an Anthem, samtidigt som lukten av nybakat bröd sprider sig i lägenheten. Frukostbrödet är färdigt. Ser fint ut. Inte lika blekt som bullarna brukar bli. (Varför blir inte brödbullarna bruna i ugnen? Vanlig varmluftsugn, funkar varken med fläkten på eller av.)
Finfint frukostbröd!
Bleka bullar i Karin-style (= utbakade på Karins vis = bästa sättet). 
Kvällen fortsätter med Digilistan i öronen och varsin skärm framför ögonen. Läser om kungliga förlovningar och tar fram skämskudden för amatörmässig kungörande-video (tihi!). Läser vidare om att utbrottet av fungal meningit blir allt större (injektionsvätska som distribuerats till 23 stater runt om i USA var kontaminerad med fungus). Uppdaterar oss med det senaste om Hurricane Sandy som väntas dra in på måndag. Flersidigt brev distribuerat till alla hyresgäster; nedersta garagevåningen ska evakueras, balkonger ska tömmas, persienner ska dras ned och kontanter ska finnas hemma. Badkaret ska fyllas med vatten och vid behov kommer fastigheten att utrymmas. Kanske man ska ta de där varningarna på allvar iallafall. Vi sover på det och ser hur prognoserna ser ut i morgon. 
Det brev som gått ut till alla hyresgäster inför Hurricane Sandy.
En ganska vanlig ledig dag på denna sidan Atlanten. 

7 kommentarer:

  1. Den nya kandidaten ser riktigt schysst ut! Stort gilla på den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var jättesnygg, men hur hur hur kan man göra en väska som man inte kan bära på axeln? Tydligen ska man bära lite chict på armen för att kunna visa upp sin fina väska...åh, hur hopplöst otrendig är inte jag? Det blev inget köp...jakten fortgår. :/

      Radera
  2. Jag håller med om att väska är riktigt snygg. Jag är förresten fortfarande supernöjd med min väska som jag köpte vid vårt besök. Används flitigt varje dag :)
    Jag hoppas att Per inte svalde ner ostronen tillsammans med ketchupen som syns i bild, han har ju något rött på sin tallrik så jag blir lite misstänksam...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att din väska blev bra! Jag sneglar lite på Fossil, måste nog klämma och känna lite till...

      Det röda var någon tomatsås med pepparrot, inte ketchup som vi också trodde. Serveras tydligen till musslor, tillsammans med den obligatoriska citronen och vinäger(!).

      Radera
  3. Jo Sofia såg man ju var på invigningen av Friends Arena. Coolt!

    SvaraRadera
  4. Det "röda" var någon sorts tomat/pepparrot(eller var det ingefära?) blandning. Inget gott. Och överhuvudtaget var det där med ostron ju ingen fullträff direkt heller.

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!