tisdag 26 februari 2013

Fordonsparken utökad!

Nu är det slut på drömmandet. När det gäller transport nuförtiden så har "Lilla blåa" fått en konkurrent, och sanningen är nog att den kommer att bli mer och mer bortglömd framöver, för vi har slagit till och köpt bil.

Efter att ha varit runt och provsuttit och provkört och läst på och jämfört så blev det en sån här:



Inte en helt ny, men superfå mil PLUS att den har
- Drickahållare i baksätet. Givet att ha detta här i USA.
- Kompass i backspegeln. Här finns det fortfarande vissa tveksamheter dock hur mycket detta hjälper t.ex. när man kört vilse bland de enkelriktade gatorna i Back Bay. Varför liksom inte sänka blicken lite och titta på kartan i den inbyggda GPSen istället? Nåja...
- Cd-växlare. Schysst! Synd bara att vi inte har en enda cd-skiva.
- Fjärrstyrd start. Detta gick jag igång på stenmycket när jag först fick höra att den hade det! Vissa andra i hushållet var av det mer återhållsamma slaget och frågade "okej, men vad ska du med det till?". "Jo, men.... fattar du inte.... det är ju jättebra att ha.... om man ska..... när man.....öh....för att....äh, skitsamma... det är coolt iallafall, vad du än säger."

En hel del finesser med andra ord, men givetvis är det inte så tokigt heller med V6:an på 295 hästar. Och eldriften vid stadskörning. Klassas som SULEV (Super Ultra Low Emission Vehicle) här i staterna. Allt som börjar med "Super Ultra" måste ju bara vara kanon!

VROOOM!

 (men för oss oftast bara ett svagt vinande: schsssssssssssssss ...)

2 kommentarer:

  1. Äntligen har du fått din Lexus Per! Men jag tror nog att Piiha kommer att dra ut dig på den lilla blå lite då och då iallfall... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, äntligen! Och du har helt rätt, så fort man kan vistas ute utan att frysa av sig fingrarna, så kommer den blå fram igen!

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!