onsdag 11 april 2012

Kommentarinstruktioner

Som tidigare sagts så gillar vi att få kommentarer på bloggen, men ett antal rapporter på senare tid har visat att det finns vissa tekniska moment i detta förfarande som gör att det finns ett visst motstånd. För att råda bot på detta kommer här en instruktionsserie som till och med mamma och faster Ebba bör kunna följa.

  • När du läst ett inlägg och tänker "Aha. Det där var kul det måste jag skriva en kommentar på!", så klickar du bara på "Add a comment" under inlägget. Det är utländska, och betyder ungefär "jag vill också skriva lite".
 
  • Då kommer det fram en liten ruta där du kan skriva en kort text. Eller, den får vara lång också, men generellt brukar det skrivas lite kortare kommentarer. Du får gärna gå utanför ramarna om du vill. Bildligt talat alltså, nutidens  teknik gör att du inte kan skriva text utanför rutan även om du skulle vilja. Klicka i rutan där det står "välj profil" och välj "Namn/webadress". (Du kan också välja "anonymt" i listan, då behöver du inte göra nästa steg. Men skriv gärna ditt namn eller nåt i inlägget så att vi kan klura ut vem du är.)


    Har du facebook- eller google-konto så kan du logga in och ditt namn registreras automatiskt. Men då är du redan så avancerad IT-användare så denna instruktionsserie är nog inte för dig. Sluta läsa nu!

  • I rutan som kommer upp behöver man bara fylla i namn och sedan klicka på "fortsätt".
  • Klicka sedan på "Publicera"



  • Sedan kommer möjligen ett lite klurigt steg. Eftersom vi inte vill ha en massa "spam"-kommentarer (typ att nån använder en dator för att mass-skriva in reklam eller strunt), så måste man bevisa att man inte är en robot.

    Men börja med att försöka tyda ut vilka ord som visas och skriv in dem i rutan nedanför. Om man inte kan se bokstäverna i orden tydligt kan man klicka på pilen som går i en cirkel, då kommer nya ord fram. Detta kan man göra ända tills de kommer fram två ord där man kan uttyda bokstäverna ordentligt. Klicka sedan på "Publicera".

  • TADAA! Ditt inlägg är nu klart. Som bevis på detta står det "Your comment was published". Det betyder typ "Jodå, nu har du lyckats. Ditt inlägg har sparats på bloggen."

Tack, och vi ser numera fram mot massor av inlägg på bloggen.

3 kommentarer:

  1. ...och innan nån klagar så kan jag nämna att:
    - Tekniskt Ansvarig bakom bloggen tittar på hur man ändrar från de engelska fraserna som finns på vissa ställen.
    - Det görs även analys över om det spam-filter som finns verkligen är nödvändigt. Allt för att underlätta för de som inte är så bevandrade i det utländska språken. (Vet inte om det möjligen finns samiskt språkstöd. Men jag tror inte det hade hjälpt morsan ändå.)

    SvaraRadera
  2. Ni är för söta! :-)

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!