söndag 11 mars 2012

Roadtrip genom flera delstater

Förra helgen var det dags för oss att återgälda den gästfrihet vi blev bemötta med när vi först kom hit till Boston och inte hade någonstans att bo. En roadtrip med Johan & Klara stod på programmet. Vi började dagen med brunch i Providence, Rhode Island. Efter det trotsade vi det tråkiga regnvädret och promenerade runt och tittade på sevärdheter. Klara agerade turistguide och drog med oss till de viktigaste historiska platserna. Trevlig stad, men säkert ännu bättre om vädret är fint.

Nästa anhalt blev Newport i södra Massachusetts, som är en söt liten hamnstad med stora mansions som ett pärlband längs kusten. Perfekt för bilpromenad! För den historieintresserade kan vi nämna att John F. Kennedy gifte sig med Jacqueline i kyrkan i Newport och strax utanför staden ligger de ägor där Eisenhower och JFK hade sina respektive sommarresidens.




Tydligen tillverkas det en hel del vin här i trakterna av södra Massachusetts, så ett snabbt besök på en vingård hann vi också med innan vi vände tillbaka till Boston.








Eftersom vi hade hyrt bil för hela helgen så gav vi oss ut på vägarna även på söndagen. Denna gången styrde vi norrut och råkade hamna på en outlet (se det som rekognosering inför framtida besök från Sverige). Inget minnesvärt mer än att vi efter helgen kunde summera ihop besök i inte mindre än tre delstater utöver Massachusetts (Rhode Island, Maine och New Hampshire).

För övrigt så har alla delstater här i USA varsin slogan eller vad man nu kan kalla det. Massachusetts' lyder The Spirit of America, vilket man kan se på bilarnas registreringsskyltar. Rhode Island ståtar med Ocean State, medan man på bilar från New Hampshire kan läsa Live free or die. Lite väl drastiskt, kanske...

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ska inte klaga. Styr kosan hitåt, så kan vi åka på roadtrip med er också, vettja!

      Radera
  2. Maine låter otäkt var det inte där Steven King hade nån clown som gillade att äta små barn. Håll er undan från kloakerna!

    Peter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Vi brukar inte krypa runt i kloakerna, så jag ska försöka hålla mig borta från dem även i fortsättningen. :) Visste faktiskt inte att Stephen Kings bok utspelar sig där, men det stämmer ju. Och lite kul i sammanhanget är att den boken är faktiskt en av de böcker jag tagit med mig från Sverige. Undrar just om jag vågar läsa den...:)

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!