måndag 12 mars 2012

Piiha experimenterar

Som ni vet så fick ju Sture Surdeg följa med när vi emigrerade. Han mår prima och eftersom det bär mig emot att köpa bröd med konsistens som en tvättsvamp och en innehållsförteckning med mer än 15 ingredienser, så eftersträvar jag att baka allt vårt bröd själv. Det är inte ofta Per får njuta av "köpes", men det får han leva med. 

För ett tag sedan hade jag den stora äran att föräras med en burk jäst från Johans och Klaras ölbryggning (de hobbybrygger öl hemma i köket). Jag rörde ihop en deg med jästen för att se om det funkade att baka på den. Jäskraften var inte den bästa, men i kombination med lite surdeg så blev det bröd av det iallafall. Resultatet ser ni här till höger. 
Och här ser ni vad vi gjorde sen. Fåglarna blev glada och förhoppningsvis mätta. Åtminstone åt de brödet med god aptit, vilket var mer än vi gjorde...


6 kommentarer:

  1. Det var ju bra att det var någon som fick glädje av brödet:) Är det barkbitar Per brukar jämföra brödet med... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Bark. Men i det här fallet var det mer smaken som var felet...:)

      Radera
  2. Söker bilden på brödet!??

    SvaraRadera
  3. Ser nice ut. Vi längtar efter att få baka igen, men kanske nästa vecka så blir det kök av här också !!!

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!