tisdag 4 december 2012

Precis som på julafton

Och hur gick det med den där kalkonen på Thanksgiving? Jo tack. Den blev jättebra! Vi var ju några som träffades hemma hos oss på Thanksgiving för en middag i sann amerikansk anda. Knytkalas är bra och alla hade verkligen ansträngt sig för att göra amerikanska rätter, vilket var jättekul. På bordet stod till slut, förutom kalkonen då: 
  • cream corn casserole
  • sweet potato purée (med maple syrup; fy tusan vad sött det blev)
  • brysselkål
  • gröna bönor med muminkött, körsbärstomater och pinjenötter (muminkött=mozzarella-ost)
  • ugnsrostad sparris med morötter och parmesan
  • potatisgratäng (kanske inte så amerikanskt, men rackans gott i allafall)
  • gräddsås (gravy) på Pers sätt
  • champinjonröra med vitlök och spenat
  • sallad med getost, melon och rödbetor
  • och så nybakat ljust levainbröd (största limpan jag lyckats med hittills; Sture Surdeg gör det igen!)

Per redo att hugga in på Kalle Kalkon (som egentligen var en hon). 
En massa mat blir det!
Gissa om vi åt så att magarna stod i alla hörn! Men det finns alltid lite plats för efterrätt, som den här kvällen var pecannötspaj (sötsliskigaste pajen någonsin) och pumpapaj med grädde och vaniljglass.

Efterrätt!
Efter det här så orkade vi inte göra mycket mer än att ligga utslagna i soffan tittandes på amerikansk fotboll, som är ännu en tradition under Thanksgiving. Vi ger Thanksgiving 4 pumpor av 5, och ser redan fram emot nästa års firande!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!