söndag 16 september 2012

Kvitto på metervara

Det lär ju vara så att vi får fint besök kommande vecka, så vi tänkte att det var kanske bäst att göra diverse inköp för att våra gäster ska trivas. Stolar, t ex, kan ju vara bra att ha minst en för varje rumpa, så slipper man äta i skift. (Barstolarna är något för höga om man vill sitta vid matbordet, det kan ju våra förra gäster intyga.) Och en kudde kan ju vara mysigt att ha i sängen när man ska sova. Så i lördags hyrde vi en bil (nej, vi har fortfarande inte någon egen; vi cyklar) och for till IKEA, som i och för sig inte ligger så långt borta men är oerhört meckigt att ta sig till genom kollektivt resande. Och som vanligt blir man ju extra svensk och extra hemkär när man kommer just dit. Välkommen-texten på väggen. Leklandet Småland. Och så givetvis prickar och ringar över Å, Ä och Ö. Köttbullar till lunchen? Jajemen! (Kan tillägga att det är viktigt att man inte blir alltför hänförd som svensk när man är där, och frågar om en produkt med namnet uttalat på grov småländska. Då får man garanterat en oförstående blick som svar. Billy och Klippan funkar, värre är det med Fräjen, Hären och Åfjärden.) 

Just i lördags var vi inte särskilt ensamma i det stora möbelvaruhuset, det känns som att resten av Massachusetts också hade bestämt sig för att åka dit just den dagen (lönehelg, kanske). Och vet ni, här kan man drabbas av precis samma fenomen som alltid sker på de svenska IKEA-varuhusen; att man "ska bara handla lite smågrejor" och kommer därifrån med ett kvitto som är en meter långt och många kronor (dollar) fattigare! 

Och på tal om kvitton, så kan man få långa kvitton även på andra ställen här. På CVS, t ex. Men skillnaden här är att det är bara typ en decimeter av kvittot som är kvitto, resten är rabattkuponger. De gör verkligen allt för att man ska handla där igen.

Typiskt kvitto från CVS. Köp en produkt, få en meter kvitto!
Vad mer? Jo! Skepp å hoj, under har skett! Eller, snarare, P ska jobba! Alltså, faktiskt göra något mer än något telefonmöte i veckan för att förtjäna den lön som trillar in på kontot varannan vecka. Med kort varsel (tyvärr) ska han tidigt måndag morgon åka iväg på en fyradagars jobbresa till Holland. Ja, inte Holland som i Amsterdam-Holland, utan som i Holland, Michigan, i närheten av Detroit (rakt västerut härifrån). Nästgårds, men ändå en flygresa på över 4 timmar och ett flygbyte. Stort land, det här! 

Förresten så vet man att man valt rätt person att leva med när han lagar extra mycket mat till lunchen och säger: "Nu har du så det räcker till några lunchlådor när jag är borta.". Gissa vem som ska leva på köttfärsbiff kommande vecka? :)

Finns säkert massa mer att tillägga, men det får vänta till ett annat inlägg. Avslutar med en bild från utomhusbion vi råkade snubbla förbi när vi var på väg hem en kväll genom Chinatown. Söta asiat-farbrorn på bästa sittplatsen mellan två soptunnor, givetvis med en påse popcorn i handen, inköpt på en armlängds avstånd (alldeles till vänster om papperskorgen, men popcornvagnen råkade simma ur bild). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!