onsdag 1 augusti 2012

Friterad deg

De har ju verkligen en del konstiga saker här. Friterad mat räknas ju som husmanskost, så därför kan man få det mesta friterat. Vad säger ni om lite friterad deg? Kan det vara något? Fråga Per, han vet!
"Är man i Rom, gör man som romarna. Är man i Boston, så måste man ju så klart äta friterat.". 
- Visdomsord från Per.


Ingen falsk marknadsföring. Det är verkligen bara en degklump som friterats...
Fick fram några gamla minnen från när jag var liten och morsan skulle testa på att baka anis-bröd. Typ såna här. Nu i efterhand så har man ju funderat fram att det är precis som munkar. Degbitar som får koka i massor med olja, sen öser man mängder med socker över.

Jorå, så att... Min mamma har minsann gått husmodersskola. Gäller att visa barnen vad gott det kan vara, så att de vågar sig på att pröva nåt liknande när de är utomlands 20 år senare.

4 kommentarer:

  1. VAD säger att något som var äckligt då inte fortfarande är äckligt!!????
    (storebrorsvisdom. :-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du bara visste hur mycket jag har fått höra om de dära anisbröden! I mina ögon så måste er mamma ha bakat dem minst en gång i veckan under er barndom!

      Radera
  2. Faan va coolt. Hur funkar det med LCHF ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det faller på sockret degen badat i. Och mjölet. Men bortsett från det...!

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!