fredag 27 januari 2012

Inflyttade men inte installerade

Nu var det ett tag sedan vi skrev här på bloggen. Anledningen till denna bortavaro är givetvis flytten till lägenheten och allt det fört med sig.

Per kom tillbaka hit till Boston i tisdags kväll, med ett sprillans färskt EGET visum i sitt pass, så nu är han inte beroende av mig längre... För att Per skulle mota bort jetlagen så mycket som möjligt, så gick vi allihopa (dvs även Johan & Klara, som vi bott hos) till restaurangen Rockbottom för att äta, vilket visade sig vara en hit. Egna öltappar vid bordet! Goda hamburgare och en smarrig ’Triple chocolate brownie’ till efterrätt; det fick bli slutet på en period av lite för god mat och lite för lite träning. Lika bra att sluta på topp, eller hur?!


I onsdags morse hämtade vi hyrbilen, en prima Nissan Altima. Tillbaka till Johan och Klara för att hämta upp allt vårt bagage, vilket är en del, och sedan ut till lägenheten i Navy Yard. Sedan var destinationen IKEA, vilket var en ganska intressant upplevelse; precis som hemma men ändå inte. Några tusen dollar senare, samt givetvis ett besök i restaurangen, var det en hel del kartonger som dumpades vid hemkörningsdisken. Givetvis hade vi bilen full också. Ett snabbt stopp på hemvägen för inköp av nödvändigheter såsom kaffekokare, hårfön och brödrost, samt ett besök på stormarknaden för att åtminstone ha lite mat att stoppa i skåpen, sedan var vi båda två ganska möra.

Under tiden vi gjorde lite småfix i lägenheten, hörde vi något konstigt brummande ljud. Ganska högt, och ständigt återkommande, vilket fick oss att bli lite oroliga: Ska det verkligen låta så här? Efter att ha uteslutit att det kom från luftkonditioneringen fick vi ignorera det så gott vi kunde, vilket inte var så lätt då det lät som en mindre jumbojet samtidigt som golvet vibrerade. Behöver jag nämna att nattsömnen INTE var god den natten? Många tankar och scenarion flög genom huvudet; har de ”glömt” att säga att vår lägenhet ligger rakt över ventilationsanläggningen, kommer vi alltid att ha det så här, etc etc. Och när Piiha har börjat tänka negativa tankar, då är hon igång.

Idag vaknade vi av förklarliga skäl väldigt tidigt, men helt förstörda. Vem kan sova i ett sådant oljud (förutom Per då, som verkar ha sovit relativt bra i alla fall)? Så fort leasing-kontoret öppnade så var vi där och felanmälde. Men med en sådan dålig start på dagen (och livet i den här lägenheten) så var det inte precis med ett glädjeskutt som man tog sig an dagen.

Lägesstatus nu är att de har lokaliserat ljudet till ett av fastighetens ventilationsaggregat, och ska försöka göra något för att minska ljudet (men det är tydligen ”jätteavancerat för det består av en massa elektronik och rör”, som fixarkillen sa). De kunde inte lösa det på en gång, men efter lite om och men och kanske, så får just det aggregatet vara avstängt i natt. Återstå att se vad som händer härnäst, men det verkar som att de är inställda på att jobba på det under nästa vecka också.

I eftermiddags gjorde vi en lyckad jakt på ett strykjärn, och sedan fick det bli ännu en tur till IKEA, där också vår kulinariska middag intogs till det facila priset av 1.99 dollar. Svenskt ska det va!

Planen framöver är att försöka ordna internet till lägenheten, så att kommunikationen med omvärlden blir lite enklare, och montera ihop alla IKEA-grejer, så vi slipper leva med alla våra saker i resväskor. Vidare rapporter kommer...

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Fint foto på Er!

    Fick en anledning att prova vår nya fotoskrivare utan att Ann Helene tyckte att jag slösade på fotopapper & färg, gav ett ex till Ester.

    Peter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peter! Vad kul att du också är här och läser, och det var ju bra att du hittade något du kunde skriva ut! :) Det lär komma fler tillfällen!

      /Piiha

      Radera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!