söndag 13 maj 2012

Roadtrips i närområdet

Ni har kanske redan läst vårt inlägg om vår tur till New Hampshire, men vi måste berätta lite mer... 
Som sagt var ju planen för helgtrippen att bara ha det skönt, bada bubbelbad, äta god mat och dricka god dryck.
I New Hampshire har de ingen skatt på sprit, så då kan man ju passa på att handla för framtiden.

Här är utsikten vi hade från frukostbordet. Avslappnande! Om man bortser från lördagsmorgononen då, när det snöade och var dimma. Då blev vi lite oroliga; det var ju inte det vi hade planerat. Men det ordnade upp sig senare på dagen, då det blev sol och härligt vårväder, och på söndagen var det kanonväder hela dagen.


Även vid frukostdags passades det på att firas. Frosties i morgonyoghurten! Det var ju så där, typ.... 20 år sen sist (suck!). Grrrrrreat!

New Hampshires slogan är en klassiker.

Man vet att man kört väldigt långt när det står Libanon på vägskyltarna och det enda som syns på GPSen är en enda väg som fortsätter rakt fram in i det okända.
När vi skulle köra hem på söndagen tog vi en liten extra sväng istället för att dra direkt tillbaka till Boston, och passade då på att besöka Vermont, som ju liksom New Hampshire ska ha väldigt fin natur. I bilen på väg dit började vi göra det vi alltid gör när vi kommer till nya platser, gå igenom allt vi vet (och inte vet) som just den platsen är känd för. Tack wikipedia och AT&T, för hjälpen att upplysa oss när vårt kunnande är för begränsat, vilket givetvis är väldigt sällan men ändock kan inträffa vid enstaka tillfällen.:) Nåja. När vi gick igenom saker om Vermont så var det väl egentligen en enda sak som vi kom att tänka på; glass! Ben & Jerrys startade i Vermont och med lite efterforskning kom vi fram till att deras glassfabrik inte låg särskilt långt bort. Perfekt! Vi är ju inga jättestora glassätare (längre), men vi kunde ju inte missa ett sånt här tillfälle. Sagt och gjort...kan tillägga att det gick åt ett antal laktastabletter den här dagen.

Test av deras storsäljare Cherry Garcia.




3 kommentarer:

  1. Ben & Jerrys låter som ett klockrent utflyktsmål för en barnfamilj! Vi håller på och rekar för fullt inför vår tänkta resa för att hälsa på er nästa sommar. Trots att det är iaf ett år kvar till vi ska åka så pratar barnen mycket om det redan. Typ " det är onödigt att köpa nya kläder för vi vill ju åka till USA" med uttalet "uvesa" så klart :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, söta barnen! "Uvesa" :)

      Ambitiöst att börja reka redan nu, men på något sätt är jag ändå inte förvånad!:) Och kul att barnen är så på, det kommer att bli jätteroligt! Ser redan fram emot det!

      Och B&J går hem hos alla åldrar! Det ligger en bit iväg bara, så det blir en roadtrip att räkna med!

      Radera
  2. Helt rätt. Vi har börjat bygga upp ett bibliotek med lämpliga saker att göra för barn som kommer och hälsar på. Känns nämligen knasigt att gå ensam i t.ex. barnavdelningen på Museum of Science, trots att det finns lite spännande saker där man vill titta närmare på.
    Det var värst vad kloka barn ni har. De kanske redan vet om att det alltid är rea på Macys. Garanterat fynd-säkert.

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!