torsdag 11 juli 2013

Gratis är gott

Jag inser att vi inte har berättat här på bloggen om allt vi har haft för oss den senaste tiden. Det är ofta vi tänker att "det här måste vi blogga om", och sedan faller det i glömska. Men plötsligt så bara händer det, så några inlägg framöver kommer att vara tillbakablickar från de senaste månaderna. 

Om man bara letar lite på nätet, läser tidningar och håller sig uppdaterad i de sociala medierna, så är det enkelt att hitta en massa event som man kan gå på. Väldigt ofta är de dessutom gratis, och som smålänning gillar man ju sådant lite extra mycket (Snålis Sparsam is my middle name). 

Det var American Craft Beer Week här under en vecka i maj. Även ur en icke-öldrickares perspektiv så  är det svårt att undgå att det finns måååånga sorters lokal öl att få tag i här i Boston. Microbryggerier är hett (ungefär som surdegsbakande var för något år sedan) och här finns även Samuel Adams och Harpoon Brewery som tillhör de större bryggerierna. Och som Bostonbo så måste man (även om man inte dricker öl) besöka ett bryggeri åtminstone en gång. Under ölveckan bjuder bryggerierna in till olika event, och vi fick biljetter till provsmakning på just Samuel Adams. Gratis är gott, även om det inte kan appliceras på just öl (Per håller nog inte med), så vi åkte dit tillsammans med en bunt andra svenskar. En massa sorter att testa och till det fick man lite olika småplock och mat. Helt ok tidsfördriv för en måndagkväll.

10 provsmakningar fick man på Samuel Adams.
Som ni ser så lyckades jag inte fylla mitt kort med stämplar.
Men pretzlarna var ju goda.
Se här vad Per passar på när det serveras gratismat.
Maccaroni and cheese + korv gick tydligen hem!
Samma eftermiddag hade vi varit och berikat vår kulturella sida genom ett besök på Isabella Stewart Gardner-muséet. Anders Zorn var i stan, och även om vi inte är konstintresserade överhuvudtaget, så klappar ju ändå svenskhjärtat lite extra hårt när det är svenskar på tapeten, så då hade vi helt plötsligt anledning att besöka ännu ett ställe som stod på vår måste-lista för platser att besöka här i Boston. Genom stadsbiblioteket kan man dessutom låna museumpass som gäller som gratis eller rabatterat inträde till olika muséer runt om i stan, så de fem dollar vi betalade kändes inte som en stor uppoffring. 








Ett annat utflyktsmål (som kan vara gratis) man kan roa sig med är alla de knasiga butiker som finns runt om i stan. För ett tag sedan åkte vi till Christmas Tree Shops. Som namnet indikerar kan man ju tro att de säljer julgranar, men det är helt fel. Men de säljer i princip allt annat. Och titta vad vi hittade där! En hel hylla med Annas pepparkakor! Ett givet köp, fastän det är mitt i sommaren!
De erbjöd också penne-pasta i storlek XL och spaghetti i metervara. 

Det lär krävas en stor gryta för att koka de här. För man får inte bryta, man vill ju kunna snurra upp med gaffeln...
För den late fanns det färdigblandad kanel och socker. 
Och på modefronten kan vi meddela att det verkar vara djurinspirerat som gäller. 
Snygg flamingohatt.
Behållningen som gjorde hela besöket värt var dock eftermiddagsfikat med pepparkakor. Åh, så gott!
Pepparkakor är gott, fastän det är mitt i sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!