Hallå bloggen!
Efter att med vemod vinkat adjö till höstens tre besök, så har vi nog återhämtat oss och kommit in i lunken igen. Nu är det tyst i lägenheten och plötsligt har vi så mycket yta att röra oss på. Och givetvis har det hänt saker som vi kan rapportera om!
Den där regeringen har ju varit stängd (hur kan man liksom bara stänga en regering, det känns konstigt?). Vi märkte inte av det så mycket, mer än att helt plötsligt fick man inte komma in i självaste Navy Yard (bortre änden av området vi bor i), för eftersom det räknas som en historisk park så var även den stängd. Detta var inte något vi led av, men det kom några klagomål frön löparen i familjen, vars morgonrunda tydligen blev några hundra meter längre.
|
Här var det stängt! |
Columbus Day är en helgdag som passerat, och det hade kunnat vara en långhelg, men med Pärans ickegenerösa arbetsförhållanden så innebar det givetvis jobb för honom. Den här dagen firas naturligtvis för att högtidlighålla att Christofer Columbus hittade till Amerika 1492, men hur man egentligen firar, det vet jag faktiskt inte. Vi hittade till Amerika den 8 januari 2012, men så vitt jag vet är inte det någon helgdag som firas.
Efter det så var det iallafall dags för Halloween. Och att Halloween var på intåg visste man givetvis i flera veckor innan, eftersom de som firar lite mer ambitiöst än vad vi gör (dvs typ alla amerikaner) hade fram sitt inte så smakfulla pynt redan i slutet av september/början av oktober.
|
Halloween-pynt i lobbyn utanför gymmet där jag går. |
Och faktiskt, pumporna och spökena hinner inte ens packas ner innan julpyntet kommer upp, varför ha en paus från allt pynt om man inte behöver?
|
För tidigt? FÖR TIDIGT! |
Och med detta ändlösa (men ändå kanske ibland lite stämningshöjande) pynt, både på längden och på tvären, så finns det ännu en anledning till att man (Jag!) blir lite less på att ta ut högtiderna i förskott, nämligen vädret. Detta väder. Vi måste prata om vädret. Är det varmt så kan inte vara jul, sån är lagen. Och är det varmt så är man barbent, och då är det
definitivt inte jul. Men med det här vädret som råder, så är det inte utan att man blir lite schizofren för att 1: Man vet inte hur man ska klä sig, och 2: Man vet inte riktigt vilken årstid det är. Vi hade det varmt, och sen var det varmt, och sen var det lite ljummet. Och då har man ju shorts. Och sen, kabosh, så blev det byxkallt. Och då tar man fram sina kossestrumpor.
Och då tänker man ju att, oh well, hösten är här och då är det snart vinter. Man tänder ljus, tänder ljusslingan som ligger i fönstret (julslinga för vissa, mysslinga för mig) och liksom bereder sig för att gå i ide. Men DÅ ÄR DET DAGS ATT PLOCKA FRAM SOMMARKLÄDERNA IGEN! För helt plötsligt blir det 17 grader varmt! På kvällen!
|
Barbent och höstlöv, känns fel på något sätt. |
Och sen blir det kallare igen. Missförstå mig rätt; jag klagar inte. Hösten här är kanonfin och antalet regndagar är väldigt få, och jag är inte avundsjuk på de 50 nyanser av grått som den svenska hösten brukar bjuda på. Men på något sätt så behövs det ändå några veckor (någon vecka?) med regn och rusk för att man ska komma i rätt stämning och se fram emot vintern och snön som kommer och lyser upp i mörkret. Och växlingar mellan frostkallt och 17 grader varmt från dag till dag gör bara att det är svårt att klä sig. Oh well. I-landsproblem?
Vi måste också prata lite sport (det lilla jag förstår av det…de som spelar mot mig i quizkampen vet att de alltid ska välja sportkategorin, för då kan jag aldrig svara på några frågor. I min värld står Tomas Ravelli fortfarande i mål i…fotboll…eller var det hockey?:)). Nåväl.
NHL-laget här i stan, Boston Bruins kom till final…näe…ni ser ju hur bra koll jag har. Vi börjar om…BASEBOLL-LAGET här i stan, Red Sox, kom till final i World Series, som är typ USA (och lite Canada) -ligan för baseboll. Och även om de har vunnit typ tre gånger tidigare (eller fler?) så var det här första gången sedan 1918 som de hade äran att spela finalmatchen på hemmaplan. Och om sport är stort i Sverige så är det ännu större (liksom allt annat) i USA. Överallt blir man påmind om finalen (och ändå skrev jag fel lag i början av stycket…) och det finns en tradition att man klär diverse statyer i klubbkläder inför matchen. Så här såg till exempel George Washington ut, utrustad med både klubbtröja, en mössa och rött slutspelsskägg.
Och så här smyckar man State House. (Boston Strong är ett uttryck som myntades efter Marathon-bombningarna.)
Och så vann de då sin match på hemmaplan, hurra! Och det firar man givetvis. Men Boston-polisen, som arbetar mycket i förebyggande syfte, hade till exempel förbjudit all trafik (inklusive gångare) i området runt Fenway Park (arenan) efter sjätte inningen, och jag antar att det minskade riskerna för tumult. Men ändå var det givetvis folkmassor ute på gatorna och vissa idioter firade så mycket att de började välta bilar och ha sig. (Men eftersom vi bor i insamlingarnas förlovade land, så startades det givetvis en insamling till förmån för bilägaren, som på kort tid drog in en himla massa pengar så att han kunde köpa en ny bil. Slutet gott.) Hursomhelst. Boston stad ville också hylla laget, så då ordnade man en Duckboat-parad genom stan. Och duckboats, för de som inte varit i Boston, är de militära amfibiefordon som man byggt om och använder för att slussa runt turister i. Stora delar av stan stängs av (en lördag) och folk vallfärdar till paradvägen för att hylla sina hjältar. En och en halv timma innan paraden ens startar möter jag folk som med ihopfällbara stolar under armarna är på väg för att inta bra åskådarplatser. Jag behöver väl inte ens nämna att vi inte tog oss ut för att kolla (Folkmassor, nej tack).
|
North Point Park innan paraden. |
Och så måste jag ju tillägga att en av basebollspelarna gillade sin duckboat så mycket att han köpte den på stående fot. Och häromdagen rapporterades det i media att den var på väg hem till hans farm i Alabama.
Och på tal om media så avslutar jag med två tidningsklipp om kommande program. Behöver jag ens tillägga att jag inte kollar på TV??