onsdag 31 oktober 2012

Lite blåsigt...

Som ni säkert hört så har det ju varit "ganska" blåsigt de senaste dagarna här. Det verkar ju som det snurrat rätt mycket om det på nyheterna där hemma (iallafall verkar det så på mamma, som verkar ha varit lika (eller till och med mer) uppdaterad (och 10ggr så orolig) som oss.

Vi fick många uppmaningar från alla möjliga håll om att förbereda oss på det värsta. Flertalet mail från jobbet, extrainsatta nyhetssändningar, utskick från hyreskontoret (som Piiha skrivit om), osv. Men som vanligt när det gäller tips som förmedlas här i amerikat, så är de ganska överdrivna och handlar mest om sunt förnuft. Typ,
- vid strömavbrott; använd ficklampa istället för levande ljus (på grund av brandrisken).
- kör inte elgenerator inomhus.
- stäng för persiennerna, för att inte sprida så mycket glassplitter om fönstrena blåser in.

Så vad gjorde vi. Jo, fyllde några flaskor med vatten och stoppade in i kylen, fyllde en hink med vatten (för att spola i toaletten), laddade alla mobiler och datorer och kokade kaffe och fyllde 2 termosar. Att säkra kaffetillgången är A och O vid katastrofförberedelse (Gustav, här kom våra pensionärstermosar återigen till användning!=). Så på måndagen var vi alltså förberedda på allt vad moder natur kunde tänkas komma med.

Det visade sig att det inte blev så farligt. Vi klarade oss ifrån strömavbrott, översvämningar och kontaminerat vatten.

Men det blåste ju rätt rejält. Vita vågor vid bryggan nedanför huset. Och det är ju en gammal tumregel från Njalla att då ska man inte vara ute på sjön. Tur att vi inte hade några såna planer. (Inte för att vi har det nån annan gång heller, men ändå.) Men nyfikna som vi är (orkanstyrka! coolt!) så var vi tvungna att gå ut för att "känna" lite på vädret. Det måste vara så här det känns att stå i en vindtunnel.


1 kommentar:

  1. Man undrar ju hur mycket det blåste i New Jersey när det blåste så mycket hos er...

    SvaraRadera

Eller vad tycker du? Vi blir glada för kommentarer!