Och hur gick det med den där kalkonen på Thanksgiving? Jo tack. Den blev jättebra! Vi var ju några som träffades hemma hos oss på Thanksgiving för en middag i sann amerikansk anda. Knytkalas är bra och alla hade verkligen ansträngt sig för att göra amerikanska rätter, vilket var jättekul. På bordet stod till slut, förutom kalkonen då:
- cream corn casserole
- sweet potato purée (med maple syrup; fy tusan vad sött det blev)
- brysselkål
- gröna bönor med muminkött, körsbärstomater och pinjenötter (muminkött=mozzarella-ost)
- ugnsrostad sparris med morötter och parmesan
- potatisgratäng (kanske inte så amerikanskt, men rackans gott i allafall)
- gräddsås (gravy) på Pers sätt
- champinjonröra med vitlök och spenat
- sallad med getost, melon och rödbetor
- och så nybakat ljust levainbröd (största limpan jag lyckats med hittills; Sture Surdeg gör det igen!)
|
Per redo att hugga in på Kalle Kalkon (som egentligen var en hon). |
|
En massa mat blir det! |
Gissa om vi åt så att magarna stod i alla hörn! Men det finns alltid lite plats för efterrätt, som den här kvällen var pecannötspaj (sötsliskigaste pajen någonsin) och pumpapaj med grädde och vaniljglass.
|
Efterrätt! |
Efter det här så orkade vi inte göra mycket mer än att ligga utslagna i soffan tittandes på amerikansk fotboll, som är ännu en tradition under Thanksgiving. Vi ger Thanksgiving 4 pumpor av 5, och ser redan fram emot nästa års firande!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera